Поради батькам від НПП "Інтелект України"

 

Тривалі карантинні заходи на початку 2020 року загострили багато соціально-психологічних моментів, пов’язаних із впровадженням дистанційного навчання. Серед учасників освітнього процесу й досі підвищені рівні тривоги та стурбованості щодо можливої зміни сталого ритму життя при ускладненні епідемічної ситуації із коронавірусною хворобою.
З метою запобігання психологічних проблем, конфліктів, труднощів у взаєморозумінні та спілкуванні, що можуть виникнути у цей складний час, пропонуємо декілька порад вчителям, спрямованих на збереження психологічного й фізичного здоров’я⬇️
Обговоріть пандемію та обмеження. Варто надати учням достовірну інформацію про віруси, епідемії та пандемії.
Дайте час адаптуватися. Має бути адаптаційний період, щоб дати учням час знову пристосуватися до розпорядку та вимог шкільного дня. Вимоги сидіти та слухати можуть бути важкими та мають переглядатися. Там, де це можливо, учнів варто підтримати, щоб вони повернулися до звичних речей, установок та кола спілкування, відчули себе у звичному оточенні.
Надайте учням підтримку. Варто присвятити час відновленню академічної самоконцепції учнів, щоб виправити можливу втрату впевненості у собі як учасника навчального процесу. Будьте готовими, що тимчасово більше учнів, ніж зазвичай, будуть потребувати додаткової підтримки у навчанні.
Підтримуйте зв’язок з батьками. Спілкування з батьками допоможе контролювати ситуацію, виявляти проблемні моменти та оперативно їх вирішувати, а також надавати батьками рекомендації за потреби.
Співпрацюйте з психологом. Зверніться до шкільного психолога у разі виявлення учнів з наступними поведінковими проявами: посилене почуття тривоги, демонстративна поведінка, відсторонення, проблеми зі сном або їжею, головний біль, запаморочення тощо.
Бережіть себе та своє здоров’я!

Коментарі

Популярні публікації