Як провести перший навчальний день у школі

      

Як провести 1 вересня, щоби свято не нагадувало нудну урочистість? Як відійти від формату, коли учні годину під пекучим сонцем слухають промови адміністрації та чиновників, а потім «по-піонерськи» декламують вірші? Що насправді потрібно дітям і батькам у цей день? Досвідом діляться освітні експерти з різних країн та представники прогресивних шкіл України.      Ідеї, як провести перший навчальний день у школі


Зняти селфі

Почніть рік, зробивши селфі з кожним учнем. Відправте фото батькам або роздрукуйте та опублікуйте на стіні класу.
Дізнатися про учнів більше

Якщо ваші учні вже вміють писати, запропонуйте їм зафіксувати на аркуші паперу інформацію про себе, яку, на їх думку, ви маєте про них знати. Збережіть ці аркуші і в останній день навчання запропонуйте написати те саме ще раз і порівняйте.

Розказати їм про себе

Дітям хочеться знати більше про їхніх вчителів в тій же мірі, що і вам про них. Розкажіть про їм свою сім’ю, домашнього улюбленця і свої захоплення. В кінці першого навчального тижня влаштуйте конкурс (з призами), щоб зрозуміти, хто пам’ятає про вас найбільше.

Зробити капсулу часу

Важко перерахувати можливості капсули часу в перший день навчання у школі! Фотографії, відбитки рук, записки, опитування тощо, у кожному класі вигадують щось особливе. Виставіть їх на полицю для того, щоб відкрити в останній день навчального року.
Влаштувати квест

Створіть перелік предметів, які потрібно знайти, або місця, які потрібно відвідати, і відправте учнів парами або групами на пошуки. Доказаом того, що вони зробили завдання, хай слугують наліпки, чи елементи чогось, з чого вони потім можуть зробити аплікацію, скласти загадку/вірш/мудру цитату.

Коментарі

Популярні публікації