Програма підготовки дитини до школи

Скопіюй фігури №1: на 6 точокДитина пізнає світ, отримуючи певні знання і навички, а завдання батьків і педагогів — зробити цей процес цікавим і змістовним. Успішність дитини багато в чому залежить від рівня підготовки до навчання в школі. Вміння рахувати, писати цифри, самостійно складати речення та розповіді, розвинуті навички просторового орієнтування, слухового сприймання, читання, порівняння, послідовного рахунку є важливим етапом цієї підготовки.
Наприклад, дитина має вміти писати цифри від 0 до 9, розуміти їх значення, рахувати. Але запам’ятати цифри дитині зовсім не просто, оскільки цифри для неї - це щось абстрактне, не здатне викликати емоції, тому процес навчання має, в першу чергу, зацікавити дитину!
Провідний український інтернет-проект «Розвиток дитини» пропонує батькам та вихователям план підготовки із спеціально підібраними завданнями, які допоможуть дитині в цікавій і невимушеній формі підготуватися до школи.
Ця програма інтелектуального розвитку дитини допоможе вашій дитині в ігровій формі ознайомлюватись з навколишнім світом, розвивати логіко-математичну, комунікативну, емоційну компетентність, сприятиме розвитку уваги, пам’яті, самостійності і посидючості. Завдання підібрані таким чином, щоб відбувалось чергування різних видів діяльності – усних, практичних, творчих. Головне, не поспішати відповідати за дитину, а надати їй час для роздумів та обмірковувань.
Програма розроблена на 54 дні (9 тижнів). Кожен тиждень триває 6 днів і завершується улюбленим завданням для дітей – розмальовкою вихідного від навчання дня! Розпочати її виконання ви можете у будь який зручний для вас час, починаючи з першого дня першого тижня. Не перевантажуйте дитину, виконання завдань розраховано на 15-20 хвилин у день. Якщо дитина проявляє ознаки втоми, необхідно змінити вид діяльності, зробити перерву, а потім знову повернутися до роботи.
Рахуємо склади у назвах малюнків  Знайди пару (розвиваємо логіку) №1 Вивчаємо симетрію: № 1 Веселі кубики №1

Коментарі

Популярні публікації