Тренінг в рамках проекту «Розвиток громадянської компетентності учнів Нової української школи: перший цикл початкової школи»





21-22 лютого в м. Київ відбувся навчально-практичний тренінг, організований Всеукраїнським фондом «Крок за кроком», в рамках проекту «Розвиток громадянської компетентності учнів Нової української школи: перший цикл початкової школи». Він є продовженням проекту «Просування громадянської освіти у початковій школі в контексті нових освітніх стандартів» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. 
До участі у заході було запрошено представника Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти методиста відділу дошкільної і початкової освіти Іваночко Ольгу Василівну для реалізації представлених матеріалів в професійній діяльності. Учасники під керівництвом професійних тренерів активно опрацьовували матеріали за темами «Способи пізнання», «Ідеї-винаходи-відкриття», «Зміни», «Вартість і цінність» та інші, тим самим знайомлячись із новими шляхами розвитку громадянської компетентності у всіх учасників освітнього процесу.
Під час роботи усі присутні мали змогу більш детально ознайомитись з Рамкою компетентностей для культури демократії та головними дескрипторами. Також на тренінгу були представлені навчально-методичні матеріали для педагогів, батьків та учнів перших і других класів з формування громадянської компетентності. 
Захід видався напрочуд насиченим та динамічним. Цікаві матеріали для початкової школи, ефективні методи роботи, постійна зміна видів діяльності, практична спрямованість забезпечили високу якість і результативність тренінгової роботи.





Коментарі

Популярні публікації